fbpx

Ambulanța publică vs. Ambulanța privată

Despre serviciul de ambulanță privată – AmbuStar
20/11/2019
Show all

Ambulanța publică vs. Ambulanța privată

Ambulanțele sunt vehicule utilizate pentru asigurarea transportului de urgență sau non-urgență la un pacient în afara spitalului sau a oricărei alte instituții medicale. Acestea transportă personalul medical, inclusiv paramedici și tehnicieni medicali la locația necesară. În plus, oferă asistență medicală imediată și monitorizare minuțioasă a pacienților în drum spre spitalul din apropiere sau camera de urgență. De asemenea, transportă pacienții care nu sunt în stare să circule cu vehicule normale. Ele au faruri și sirene ce le disting de alte vehicule și le oferă posibilitatea de a ajunge la destinație în câteva minute. Serviciile de ambulanță sunt împărțite în două categorii; servicii publice și servicii private.

Servicii publice

Serviciile publice sunt operate de stat. Fiecare zonă are propriile servicii publice și rareori servesc în afara regiunilor lor. Mai mult, serviciile și facilitățile furnizate de ambulanțele publice sunt limitate și au termeni bine definiți de funcționare. Deși costă mai puțin sau deloc, limitările lor generează uneori necesitatea serviciilor de ambulanță private.

Servicii private

Ambulanțele private sunt organizații particulare ce lucrează pe bază de rezervare. Cu toate acestea, costul complet al rezervării unei ambulanțe private și furnizarea facilităților necesare sunt plătite în întregime de pacient (sau de cine le rezervă). Deoarece sunt organisme independente, serviciile pe care le oferă sunt destul de flexibile și deseori mai convenabile.

Avantajele serviciilor private față de serviciile publice. Există numeroase situații în cadrul cărora serviciile private sunt preferate de către pacienț:

  • Serviciile de ambulanță publice pot fi disponibile doar în caz de urgență. Așadar, în situațiile în care nu există o urgență reală, iar o ambulanță este necesară pentru a asigura comoditatea și confortul pacientului, o ambulanță privată este necesară.
  • Ambulanțele publice au zone specifice în care ele circulă și pot transporta pacientul la cele mai apropiate spitale, iar în general posibilitatea de a alege spitalul nu există. Prin urmare, daca tratamentul pe care îl primești este din partea unui spital ce se află în afara zonei de funcționare a serviciilor de ambulanță locale, atunci serviciile de ambulanță private sunt singura ta opțiune.
  • Uneori, companiile sau organizațiile mari doresc să aibă o ambulanță la discreție atunci când au loc evenimente importante, pentru a oferi ajutor medical imediat în cazul unei potențiale urgențe. Desigur, ambulanțele publice nu pot servi acest scop. Ambulanțele private, în schimb, ar fi mult mai potrivite, și pot fi rezervate în orice număr, la orice oră dorită.
  • Pacienții care nu se află în condiția necesară de a se duce pe cont propriu la o facilitate medicală, sau nu au pe nimeni care sa îi însoțească și să le ofere sprijinul de care au nevoie, pot apela la serviciile de ambulanță privată.

Costurile serviciilor de ambulanță privată

Costul unor servicii private pot varia în funcție de tipul de beneficii oferite:

  • Transport medical în București dus: 200 lei
  • Transport medical în București tur-retur: 350 lei
  • Ora de staționare ambulanță privată București: 50 lei/oră
  • Transport medical în țară: 3 lei/km dus-întors, în funcție de diagnosticul pacientului
  • Transport medical internațional: cotație telefonică, în funcție de destinație și diagnostic pacient

Contact Ambulanță Privată București: 0731.337.227.

Comments are closed.